Dokumentarë http://www.mediaconsult.al/wp-content/uploads/2019/02/Logo.jpg

Siguria e ushqimit në Kosovë

Fermerët e Kosovës ndihmohen t'i plotësojnë standardet e BE-së

Nga paslufta, një nga sektorët që është mbështetur vazhdimisht nga fondet e Bashkimit Evropian ka qenë bujqësia. Me miliona euro llogaritet të jenë dhënë vit pas viti, në mënyrë që të krijohet një bazë e fortë e rritjes dhe prodhimit të produkteve me prejardhje nga kafshët……

Publiée par Media Consult sur Lundi 8 avril 2019

Produktet e qumështit nga Kosova, së shpejti në tryezat e evropianëve

Përkundër, rritjes prodhimet me prejardhje nga qumështi nuk kanë mundur të eksportohen në tregjet e BE-së. Për arritjen e këtij synimi, Bashkimi Evropian ka angazhuar një numër të madh ekspertësh, të cilët përmes trajnimeve të shumta kanë arritur ti trajnojnë mbi 200 fermerë të industrisë përpunuese….

Publiée par Media Consult sur Lundi 8 avril 2019

Bashkimi Evropian ndihmon industrinë e mishit të plotësojë kushtet për eksport në BE

Industrisë së mishit në Kosovë shumë shpejtë pritet t’i hapen dyert për in eksportimin e produkteve nga mishi drejt tregjeve të Bashkimit Evropian. Ky eksport po mundësohet falë trajnimeve të shumta të organizuara nga Bashkimi Evropian në kuadër të projektit: Siguria e ushqimit dhe mbarështimi i blegtorisë në Kosovë…..

Publiée par Media Consult sur Lundi 8 avril 2019

Fermerët rrisin kualitetin e qumështit, falë trajnimeve të organizuara nga BE-ja

Industria e qumështit viteve të fundit ka pasur një rritje të kënaqshme duke bërë që konkurrenca e këtij produkti të jetë e madhe me çka edhe konsumatorit i është mundësuar të bëjë zgjedhjen më të lehtë të tij. Mirëpo për të arritur deri tek kualiteti i kërkuar i produktit të përditshëm të tryezave të konsumatorëve varet nga disa faktorë….

Publiée par Media Consult sur Mercredi 20 février 2019

Bashkimi Evropian ua lehtëson bujqve punën në menaxhimin e fermës

Falë investimeve dhe trajnimeve të organizuara nga Bashkimi Evropian, shumë fermerë kanë nisur përdorimin e softuerit për menaxhimin e blegtorisë në Kosovë. Për realizimin e një aplikacioni janë angazhuar të gjitha hallkat e sektorit të blegtorisë dhe që momentalisht është duke u përdorur nga 136 fermerë…..

Publiée par Media Consult sur Mercredi 20 février 2019